Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), katılımcıların emeklilik dönemlerinde de hayat standartlarını korumalarını sağlar. Sistem aktif olarak çalışma hayatında olmayanlar için de katılıma açıktır.
TTürkiye’de 2003’ten beri büyümeye devam eden BES fonları, Hazine müsteşarlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Emeklilik Gözetim Merkezi, Takasbank ve Bağımsız Denetim Şirketleri gibi kurum ve kuruluşların denetimi altındadır.
Sistem, mevcut sosyal güvenlik sistemlerine tamamlayıcı niteliktedir. En az 10 yıl boyunca sistemde kalmak şartıyla 56 yaşını dolduranlar emekliliğe hak kazanır.
BES’TE Devlet Katkısı Nedir?
Bireysel Emekliliğin teşvik edilmesine yönelik olarak devletin tüm bireysel emeklilik katılımcılarının ilgili hesaplarına aylık olarak belirli bir oranda yapacağı destek ödemesidir.
Bu oran, katılımcıların aylık ödediği katkı payı tutarının %25’i kadar olacaktır. 100 TL katkı payı yatıran katılımcı için devlet, katılımcının hesabına 25 TL katkı payı yatıracaktır.
Bir takvim yılı içinde, yıllık brüt asgari ücretin %25’ine kadar Devlet Katkısı elde edilebilecektir.
Emeklilik Durumu
Katılımcılar Toplu Ödeme alarak BES fonlarındaki birikimlerinin tamamını alarak sistemden ayrılabilirler. Birikimlerin bir kısmının toplu olarak alınması durumunda geri kalan birikimler Emeklilik Gelir Planına veya Yıllık Gelir Sigortasına dahil edilebilir.
Katılımcının yaşı, birikim tutarı, ödeme dönemi, tutarı ve süresi konularındaki tercihleri dikkate alınarak; Bireysel Emeklilik Sistemindeki birikimler kısım kısım ödenebilir.
Programlı ödeme seçenekleri hakkında detaylı bilgi almak ve örnek ürünler üzerinde inceleme yapmak için emeklilik.egm.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Hemen formu doldurun ve teklif alın
İhtiyacınız olan sigorta branşını seçin, en iyi fiyata beklemeden ulaşın!
SİGORTACILIKTA SİZLERLE BİRLİKTE 33 YIL!